Από το Blogger.








.

Dogus Group: Θέλει luxury τουρισμό στο Αιγαίο


Διεθνές hub που θα προσελκύει τουρίστες «πολυτελείας» βλέπει στο Αιγαίο η DOGUS Group. Ο πρόεδρος του τουρκικού επενδυτικού κολοσσού Ferit Sahenk, μιλώντας χθες στο διεθνές συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & SPA,  πρότεινε τη δημιουργία ενός «θεσμικού οργάνου», όπου Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες θα εργαστούν με σκοπό την ανάδειξη νησιών του Αιγαίου σε τοπ προορισμό για τους λάτρεις του luxury travel. Όπως τόνισε μάλιστα, η αρχή έχει ήδη γίνει, καθώς ο όμιλος, με τρία υπερπολυτελή ξενοδοχεία στην Τουρκία, προγραμματίζει το επόμενο διάστημα περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες απλουστευμένης διαδικασίας θεώρησης που ισχύει για τους τουρίστες από τη γείτονα χώρα.
Κομβικής σημασίας για τη μετατροπή του Αιγαίου σε έναν από τους δημοφιλέστερους κόμβους πολυτελούς τουρισμού είναι, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της DOGUS, η από κοινού προώθηση συνδυαστικών τουριστικών πακέτων που να απευθύνονται ειδικά σε αυτή την εκλεκτική μερίδα τουριστών και ανέφερε ως  παράδειγμα την οργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ferit Sahenk έδωσε ακόμη έμφαση στη διεύρυνση των μορφών ψυχαγωγίας που προσφέρονται στους απαιτητικούς τουρίστες «πολυτελείας», συμπληρώνοντας πως πρέπει να δούμε παραπέρα από τη δημιουργία γηπέδων γκολφ και εγκαταστάσεων spa.
Ο όμιλος εταιρειών DOGUS ιδρύθηκε το 1951 και είναι μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες συμμετοχών. Από πέρσι  έχει συμμαχήσει με τη  Lamda Development του ομίλου Λάτση με σκοπό επενδύσεις σε μαρίνες, ακίνητα και entertainment, με την πρώτη συμφωνία να αφορά τη μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα, ενώ παράλληλα κατέθεσε πρόταση στο διαγωνισμό για την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013